Gå till innehållet

7F Milk/Sweet Stout

Stiltypsvärden

OG FG Alkohol (vol%) IBU Färg (°EBC)
1.045 – 1.056 1.012 – 1.020 4.0 – 5.5 15 – 25 150 –

Kortfattad karaktärsbeskrivning

Ej tillgänglig.

Färg/Utseende

Djupt mörkt rödsvart. Kraftigt och hållbart skum.

Bouquet/Arom

Humlebeska skall balansera sötma utan att ge bidrag till smak eller doft.

Smak

Söt stout, även kallad cream stout eller milk stout, har en mindre rostad karaktär än klassisk irländsk stout. Mjölksocker kan användas vid buteljering för att ge en sötare smak. Maltsötma, choklad och karamellsmak skall dominera. Humlebeska skall balansera sötma utan att ge bidrag till smak eller doft.

Munkänsla

Kraftigare kropp än en dry stout.

Förebild

Samuel Adams Cream Stout, OG 1.056, FG 1.018, 4.7%